Bouwproces


Bouwproces voor je eigen zwembad

Overeenkomst gesloten

Na uitgebreide inventarisatie en adviesgesprek zijn er keuzes gemaakt. We hebben nu op een rijtje wat precies de wensen zijn en hebben deze in een offerte opgenomen. Als deze offerte goedgekeurd is kunnen we dus van start. Hieronder vind je de verschillende onderdelen van het bouwplan. Kijk voor een uitgebreide versie ook op ons zwembad bouwplan.

Zwembad uitgraven

De bouw van je zwembad begint bij het grondwerk. Denk hierbij aan het uitzetten van je juiste maten op de juiste locatie, graven van het gat, afvoeren van de uitgegraven grond, maar zeker ook de voorziening voor je leidingen naar de technische ruimte. 

Betonvloer van je zwembad storten

Als het grondwerk voltooid is wordt het tijd om de betonvloer te storten. Werkzaamheden die hier onder vallen zijn o.a. het uitzetten en stellen van de bekisting, aanbrengen van de vloerisolatie, plaatsen van de juiste bewapening, etc. Vervolgens moet de vloer glad afgewerkt worden zodat er later geen oneffenheden zijn onder de nog te plaatsen folie of tegels. 

Opbouwen van je zwembad

Als de betonvloer eenmaal uitgehard en afgewerkt is, wordt het tijd om het zwembad op te bouwen met bijvoorbeeld betonblokken. Tijdens het opbouwen van de wanden moet je natuurlijk wel rekening houden met alle inbouwonderdelen, zoals bv lampen, skimmers etc. Nadat de wanden zijn opgebouwd kan de binnenkant worden afgewerkt en eventuele wandisolatie en zwembadrand kunnen ook worden aangebracht.

Aanleggen technische ruimte

Nadat alle pvc leidingen gelegd zijn, worden deze aangesloten in de technische ruimte. Hier is het van groot belang dat de juiste volgorde van de diverse onderdelen wordt aangehouden. Hierbij moet je denken aan de apparatuur voor de zwembadpomp, filter, verwarming en desinfectie. Zodra de apparatuur in de technische ruimte aangesloten en in orde is kan het zwembad gevuld en getest worden.